Boek

Dhr. Parmentier is auteur van het boek "Business Valuation: using financial analysis to measure a company's value".

(Intersentia ISBN 978-1-78068-448-2)

Hij is ook bezig met het schrijven van een nieuw boek “dynamische financiële analyse” – samen met Dhr. Maximilien Van de Vyver – dat eind 2022 zal worden gepubliceerd.

Het boek “Business Valuation” legt uit hoe de waarde van een onderneming moet worden berekend. Zoals altijd begint een waardebepaling met de financiële analyse van de cijfers van de onderneming. Daarom wordt in het eerste deel van het boek uitgelegd hoe men de financiële cijfers moet lezen. In deze context wordt het gebruik van de ‘managerial balance sheet’ aan de lezer uitgelegd. In het tweede deel worden de belangrijkste waarderingsmethoden uitgelegd. Aangezien de ‘discounted cash flow’ niet de enige methode is om een onderneming te waarderen, worden ook ‘Economic value added’ methodes toegelicht. Als u het boek gelezen heeft, weet u zeker hoe u de waarde van een onderneming kunt berekenen.

Het boek “dynamische financiële analyse” legt uit hoe je een financiële analyse op een dynamische manier moet maken. Traditionele ‘key performing’ indicatoren zoals solvabiliteit, liquiditeit, schuldgraad enz. hebben geen zin wanneer een onderneming zeer snel evolueert. Wanneer bedrijven in financiële moeilijkheden of nood verkeren, zullen de traditionele ‘key performance’ indicatoren het tegendeel laten zien van de werkelijke situatie. Het boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in financiën.

contactgegevensContacteer ons
locatieWaar zijn we gevestigd
socialsVolg ons op social media
contactgegevensContacteer ons
locatieWaar zijn we gevestigd
socialsVolg ons op social media

© parmrev.be. Alle rechten voorbehouden. Website door  logo Emperize

© parmrev.be. Alle rechten voorbehouden. Website door  logo Emperize